Veel coachingsklanten komen behoorlijk uitgeblust, gestrest en/of onzeker voorzichtig bij mij aan kloppen voor hulp. Zou het wellicht kunnen, dat er iets van hoogbegaafdheid bij mij speelt? Zou het kunnen, dat er iets meer in mij zit, dan er tot …

De meervoudige impact van hoogbegaafdheid op de vorming van een (in)adequaat zelfbeeld Lees meer »

Dit jaar vindt van 11 tot en met 19 maart de Week van de Hoogbegaafdheid plaats. Een week vol met activiteiten en aandacht speciaal voor hoogbegaafdheid. Vooroordelen en misvattingen wegnemen Over hoogbegaafdheid bestaan heel veel vooroordelen en misvattingen, waardoor hoogbegaafdheid …

Week van de Hoogbegaafdheid Lees meer »

Het Syndroom van Asperger is een autismespectrumstoornis. Autisme is geen ziekte, maar een neurologische aandoening die, zoals tegenwoordig algemeen wordt aangenomen, ontstaat als gevolg van genetische en omgevingsfactoren. Het diagnosticeren van autisme is geen exacte wetenschap; het vindt voornamelijk plaats …

Syndroom van Asperger en hoogbegaafdheid Lees meer »

Kenschets van een hoogbegaafde volwassene Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren. Bovenstaande kenschets is …

Wat is kenmerkend voor een hoogbegaafde? Lees meer »

Het vandaag verschenen boek van Pieter Offermans (1982), De hoogsensitieve werknemer, biedt een aantal zinnige stappen die organisaties eenvoudig kunnen zetten om het rendement van hun hoog sensitieve medewerkers te verhogen. En trouwens óók het rendement van niet hoogsensitieve medewerkers. …

De hoogsensitieve werknemer- een zelfhulpboek voor organisaties Lees meer »

Waarom zou je tegen andere mensen vertellen dat je hoogbegaafd bent? Hoe weet je dat eigenlijk, of je hoogbegaafd bent? Waarom zouden andere mensen dat van jou moeten of willen weten? Wil je het eigenlijk zelf wel weten? Wil je …

Uit de kast als hoogbegaafd Lees meer »